Sposób przygotowania:
Penne z serkiem topionym i pieczarkami
Boczek pokroić w kosteczkę i przesmażyć na rumiany kolor. Pieczarki i cebulkę obrać, pomidorki opłukać, z boczku odciąć gruba skórę. Cebulkę i pieczarki pokroić i zeszklić w wiekszej patelni na łyżce masła, w tym czasie pokroić boczek i wytopić go na osobnej patelni, dodać do pieczarek wraz z pokrojonymi pomidorkami. Dodać pokrojone serki topione oraz śmietanke i dusić na małym ogniu, aby serki sie stopiły. Penne ugotować w osolonej wodzie z olejem al dante. Do sosu dodać natke i przyprawić sola oraz pieprzem, gdy makaron jest ugotowany dodać go i wymieszać. Podawać gorące.
![Penne z serkiem topionym i pieczarkami Penne z serkiem topionym i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/penne-z-serkiem-topionym-i-pieczarkami-117143.jpg)
![Penne z serkiem topionym i pieczarkami Penne z serkiem topionym i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/penne-z-serkiem-topionym-i-pieczarkami-117144.jpg)
![Penne z serkiem topionym i pieczarkami Penne z serkiem topionym i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/penne-z-serkiem-topionym-i-pieczarkami-117145.jpg)
![Penne z serkiem topionym i pieczarkami Penne z serkiem topionym i pieczarkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/penne-z-serkiem-topionym-i-pieczarkami-117146.jpg)
agatka244