Sposób przygotowania:
Piadina (tortilla)
Wymieszać wszystkie składniki na jednolitą masę. Dodać tylko tyle wody aby ciasto miało konsytencję jak na pierogi......wystarczająco miękkie. Rozwałkowac placki i upiec je z obu stron na rozgrzanej, suchej, teflonowej patelni.
Piadinę napełnia się praktycznie dowolnym farszem, najczęściej są to: sos pomdorowy, ser (np. squacqerone czy mozzarella), mięso lub wędlina (kiełbasa, salami, pieczona wieprzowina - porchetta), grzyby, rukola,szpinak, ale także czekoladą.
Piadinę napełnia się praktycznie dowolnym farszem, najczęściej są to: sos pomdorowy, ser (np. squacqerone czy mozzarella), mięso lub wędlina (kiełbasa, salami, pieczona wieprzowina - porchetta), grzyby, rukola,szpinak, ale także czekoladą.
Sarenka