Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Pianka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Może trochę pracochłonne ale efektownie wygląda i jest bardzo dobre.

Pianka

Składniki:

Pianka

 

  • Spód;
  • 1szkl.wiórków kokosowych,
  • 1szkl.maku,
  • 3jajka;
  • 1\2szkl.cukru,
  • 2łyżki mąki,
  • 2łyżeczki proszku do pieczenia
  • Masa budyniowa;
  • 1kost.margaryny,
  • 1\2szkl.cukru,
  • 3szkl.mleka,
  • 2łyżki mąki,
  • olejek śmietankowy
  • Masa śmietankowa;
  • 2szkl.mleka,
  • 1galaretka pomarańczowa,
  • 2op.śnieżki,

 

  • 2galaretki wiśniowe na wierzch

Sposób przygotowania:

Pianka
Składniki na spód ciasta wymieszać i wylepić nim blachę(24x36cm) i piec 15min.w 180"C.Po upieczeniu wyjąć z blachy. Masa budyniowa;2szkl.mleka zagotować z cukrem i olejkiem,w pozostałym mleku rozprowadzić mąkę i wlać do gotującego się mleka,do gotującej się masy dodać margarynę i mieszać aż się rozpuści. Masa śmietankowa;galaretkę rozpuścić w 1szkl.wody wystudzić.śnieżkę ubić z mlekiem i wymieszać z tężejącą galaretką. Spód nasączyć według uznania,rozsmarować na nim masę budyniową,a następnie śmietankową.Galaretki przygotować wg.przepisu na opakowaniu schłodzić i gdy będą lekko tężeć wylać na ciasto,schłodzić.