Sposób przygotowania:
Pianka czekoladowa z wiśniami
Na początku naszego kucharzenia należy wiśnie osaczyć i sok odlać do oddzielnego naczynia. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić 2 łyżkami soku. Resztę soku zagotować z cukrem i sokiem cytrynowym, następnie zagęścić mąką i ziemniaczaną, zagotować. Dodać wiśnie i ostudzić. Przygotować piankę: 3/4 tabliczki białej czekolady pokruszyć na cząstki, stopić w gorącej kąpieli wodnej. Natomiast czekoladę deserową pokroić na kawałki. Połowę śmietany ubić na sztywno z zagęstnikiem do śmietany, wymieszać ze stopioną czekoladą. Wsypać posiekaną czekoladę. Piankę ostudzić. Pozostałą czekoladę pokroić w drobną kostkę. Resztę śmietany ubić na sztywno, przełożyć do rękawa cukierniczego. Piankę udekorować śmietaną, wiśniami i sokiem z wiśni, posypać czekoladą. Smacznego