Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pianka jogurtowo-cytrynowa z miętą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekki i smaczny deser na bazie jogurtu naturalnego, o mocno orzeźwiającym smaku. Idealny na upalne dni.

Pianka jogurtowo-cytrynowa z miętą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pianka jogurtowo-cytrynowa z miętą

 

  • 300 gram jogurtu naturalnego
  • 3 galaretki cytrynowe
  • pół cytryny
  • 750 ml wody
  • duża garść liści mięty
  • truskawki do podania

Sposób przygotowania:

Pianka jogurtowo-cytrynowa z miętą
Galaretki wsypujemy do 750 ml wrzącej wody i dokładnie mieszamy. Odstawiamy, żeby galaretka wystygła.

Listki mięty drobno siekamy i dodajemy do jogurtu naturalnego. Mieszamy.

Wlewamy stopniowo wystudzoną galaretkę, cały czas mieszając trzepaczką.

Wlewamy masę do kokilek i odstawiamy do lodówki na kilka minut.

Gotowy deser podajemy z listkami mięty i truskawkami.
Pianka jogurtowo-cytrynowa z miętą
Galaretki wsypujemy do 750 ml wrzącej wody i dokładnie mieszamy.
Pianka jogurtowo-cytrynowa z miętą
Listki świeżej mięty płuczemy i osuszamy.
Pianka jogurtowo-cytrynowa z miętą
Listki mięty drobno siekamy i dodajemy do jogurtu naturalnego. Mieszamy.
Pianka jogurtowo-cytrynowa z miętą
Wlewamy stopniowo wystudzoną galaretkę, cały czas mieszając trzepaczką.