Sposób przygotowania:
Owoce pod kruszonką
1. Płatki owsiane umieszczamy w misce dodajemy masło i miód. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie. Opcjonalnie możemy dodać kilka łyżek wody lub mleka.
2. 3/4 przygotowanej masy z płatków przekładamy do naczynia żaroodpornego.
3. Dodajemy warstwę truskawek i rabarbaru. Posypujemy cukrem waniliowym.
4. Na wierzchu układamy pozostała warstwę z płatków.
5. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 20 minut. Podajemy na ciepło najlepiej z kodami.
2. 3/4 przygotowanej masy z płatków przekładamy do naczynia żaroodpornego.
3. Dodajemy warstwę truskawek i rabarbaru. Posypujemy cukrem waniliowym.
4. Na wierzchu układamy pozostała warstwę z płatków.
5. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 20 minut. Podajemy na ciepło najlepiej z kodami.