edyta337

edyta337

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 231]

Owoce pod kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki wiosenno letni deser z truskawek i rabarbaru pod kruszonką z płatków owsianych z dodatkiem miodu.

Owoce pod kruszonką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Owoce pod kruszonką

 

Sposób przygotowania:

Owoce pod kruszonką
1. Płatki owsiane umieszczamy w misce dodajemy masło i miód. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie. Opcjonalnie możemy dodać kilka łyżek wody lub mleka.

2. 3/4 przygotowanej masy z płatków przekładamy do naczynia żaroodpornego.

3. Dodajemy warstwę truskawek i rabarbaru. Posypujemy cukrem waniliowym.

4. Na wierzchu układamy pozostała warstwę z płatków.

5. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni około 20 minut. Podajemy na ciepło najlepiej z kodami.
Owoce pod kruszonką
Do płatków owsianych dodajemy masło i miód
Owoce pod kruszonką
Płatki owsiane wraz masłem i miodem mieszamy dokładnie
Owoce pod kruszonką
Przygotowaną masę z płatków przekładamy do naczynia żaroodpornego
Owoce pod kruszonką
Nakładamy warstwę z truskawek i rabarbaru i na wierzchu układamy resztę płatków owsianych