Sposób przygotowania:
Kuleczki kajmakowe
Do miski dajemy masę kajmakową oraz masło. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie wlewamy mleko skondensowane i dokładnie łączymy. Na koniec wsypujemy mleko w proszku i miksujemy do połączenia składników.
Odrywamy porcje masy kajmakowej (u mnie każda o wadze 15 g) i formujemy z nich kuleczki, które wkładamy na 2 godziny do lodówki. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W płynnej czekoladzie zanurzamy dobrze schłodzone kuleczki. Nadmiar czekolady strząsamy, a kuleczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypujemy nie wielką ilością kolorowej posypki. Odstawiamy do zastygnięcia. Przechowujemy w szczelnym pojemniku w lodówce.
Odrywamy porcje masy kajmakowej (u mnie każda o wadze 15 g) i formujemy z nich kuleczki, które wkładamy na 2 godziny do lodówki. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W płynnej czekoladzie zanurzamy dobrze schłodzone kuleczki. Nadmiar czekolady strząsamy, a kuleczki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypujemy nie wielką ilością kolorowej posypki. Odstawiamy do zastygnięcia. Przechowujemy w szczelnym pojemniku w lodówce.