Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pianka na biszkoptach.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne, lekkie ciasto z mleczka skondensowanego i galaretek.

Pianka na biszkoptach. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pianka na biszkoptach.

 

  • 1 opakowanie okrągłych biszkoptów
  • 3 różnokolorowe galaretki
  • 500 ml mleczka skondensowanego

Sposób przygotowania:

Pianka na biszkoptach.
Tortownicę wyłożyć folią spożywczą. Na dnie wyłożyć biszkopty jeden obok drugiego. Jedną galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, odstawić aż zacznie tężeć. Zmiksować na wysokich obrotach powoli wlewając połowę mleczka skondensowanego. Wlać na biszkopty. Kiedy stężeje drugą galaretkę przygotować w podobny sposób, wylać na pierwszą piankę. Kiedy stężeje zalać tężejącą trzecią galaretką rozpuszczoną wg przepisu na opakowaniu. Odstawić do całkowitego stężenia do lodówki, pokroić na kawałki i podawać.
Pianka na biszkoptach.
Okrągłe biszkopty ułożyć na dnie tortownicy.
Pianka na biszkoptach.
Rozpuszczoną galaretkę zmiksować z mleczkiem.
Pianka na biszkoptach.
Kolejną galaretkę miksujemy w ten sam sposób.
Pianka na biszkoptach.
Na pianki wylewamy tężejącą galaretkę przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.

Tagi:

biszkopt