Sposób przygotowania:
Pianka z malinami i jagodamiETAP 1:
Galaretkę rozpuścić w wodzie. Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec wsypując cukier puder. Ubijając wlać cienkim strumykiem wystudzoną galaretkę. Masę porozlewać do silikonowych foremek na muffinki, tarteletki lub innych. Można też wylać do tradycyjnej formy.
ETAP 2:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przełożyć do rożka papierowego lub foliowego woreczka odcinając koniec. Wyciskać na papier do pieczenia stróżkę czekolady w kształcie listków, a w środku zrobić zygzak. Żeby listki były tej samej wielkości, dobrze jest narysować na papierze dwie równoległe linie. Kiedy czekolada zastygnie ostrożnie zdjąć z papieru ozdoby.
Foremki z piankami na chwilę zanurzyć w gorącej wodzie. Oczywiście nie wlewając wody do środka foremki. Na wierzchu ułożyć maliny, obłożyć dekoracjami z czekolady i obsypać jagodami. Przechowywać w lodówce. Smacznego :)
pietroocha
Alex_M
Hrabina w kuchni
Mniam1
Magdalena88
Marika-
Holly
Mniam1
@Holly, czekolada właśnie musi stężeć, żeby można ją było ściągnąć z papieru. Jak foremka się nagrzała od wody to stopiła się trochę pianka, więc łatwo się czekolada przyklejała.