Sposób przygotowania:
pianka z owocami i czekoladą
Nasze śmietany kremówki ubijamy mikserem, Powinny one być przed ubijaniem mocno schłodzone. Nastawiamy w czajnik wodę. Gotującą wodą zalewamy galaretki - półtora szklanki wody. Dokładnie rozpuszczamy je i odstawiamy do wystygnięcia. Następnie wkładamy do lodówki by się delikatnie zastygła. Do ubitej pianki dodajemy tężącą się galaretkę cały czas ucierając. Truskawki kroimy w kostkę. Łączymy z jagodami i malinami. Wymieszane wszystkie razem ze sobą owoce dodajemy do ubitej piany, mieszając delikatnie drewnianą łyżką. Na ok 10 minut odstawiamy do lodówki. Kawę rozpuszczalną rozpuszczamy w połowie szklanki wody. Na spód pucharków wykładamy po 2-3 nasączone w kawie biszkopty. Na biszkopty wykładamy piankę owocową i na piankę ścieramy gorzką czekoladę. Deser odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
marietta