Sposób przygotowania:
Pianka jagodowo-malinowa
BISZKOPT : Białka ubić na sztywno, dodać cukier, następnie żółtka, dobrze ubić. Dodać mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką. Na koniec dodać olej, dobrze wymieszać. Wylać do formy 25x35 cm wysmarowanej i posypanej tarta bułką, piec w temp. 170 stopni około 25 minut. PIANKA OWOCOWA : 3 galaretki rozpuścić w 1/2 litra wody i wystudzić. Schłodzone mleko ubijać z cukrem pudrem, aż osiągnie konsystencję piany. Najlepiej na 20-30 minut przed ubijaniem, wstawić je do zamrażalnika- lepiej się ubije. Do piany dodawać powoli wystudzone galaretki i ubijać, aż zacznie gęstnieć. Do pianki dodać umyte jagody, delikatnie wymieszać i wylać na wystudzony biszkopt. Na wierzch powciskać maliny. Zostawić w lodówce do zastygnięcia. Następnie na wierzch wylać galaretkę ( wcześniej rozpuszczoną i wystudzoną- zmniejszyć ilość wody o 1/3 ). Wstawić do lodówki. SMACZNEGO :)