Sposób przygotowania:
Pianka z zielonym sosem
Gałązki mięty zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem 5 minut.
Wyjąć miętę , a napar podgrzać .
Rozpuścić galaretkę w 1 szklance wrzącego naparu miętowego.
Dolać śmietankę i dokładnie wymieszać.
Rozlać do salaterek i zostawić do zastygnięcia.
Kiwi obrać i zmiksować( z cukrem jeśli trzeba)
Wyjąć pianki na talerzyki polać sosem .
Udekorować obranymi plasterkami kiwi i listkami mięty.
Wyjąć miętę , a napar podgrzać .
Rozpuścić galaretkę w 1 szklance wrzącego naparu miętowego.
Dolać śmietankę i dokładnie wymieszać.
Rozlać do salaterek i zostawić do zastygnięcia.
Kiwi obrać i zmiksować( z cukrem jeśli trzeba)
Wyjąć pianki na talerzyki polać sosem .
Udekorować obranymi plasterkami kiwi i listkami mięty.