Sposób przygotowania:
Pianka z owocami
Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. gorącej wody, odstawić do ostudzenia. owoce skropić sokiem z cytryny i oprószyć cukrem w.g uznania - ilość zależy od tego jak słodkie są same owoce. Zimne mleko ubijać mikserem aż porządnie się spieni. Cały czas miksując dodawać tężejącą, ale jeszcze płynną galaretkę i miksować aż masa będzie puszysta jak pianka. W szklaneczkach albo pucharkach układać warstwami po 2 łyżki pianki - 2 łyżki owoców - znowu 2 łyżki pianki - i znowu owoce, ale inny rodzaj - aż do wyczerpania składników. Napełnione naczynia odstawić do lodówki aby pianka stężała. Przed podaniem przybrać świeżymi albo kandyzowanymi owocami, albo pokruszonymi bezami...Pokruszonymi bezami można także przesypywać warstwy owoców.
wedith1
luna
msewka