Sposób przygotowania:
Pianko-galaretki
Przygotować 3 równe pojemniki np; po lodach. Wiśniową, agrestową i truskawkową galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu.
Cytrynową rozpuścić w 1 szklance gorącej wodzie. Truskawkową wlać całą do pojemnika i odstawić do stężenia. Agrestowej galaretki wlać połowę do pojemnika i wstawić do lodówki aby stężała. Do drugiego pojemnika wlać 3/4 galaretki wiśniowej i odstawić w chłodne miejsce do stężenia.
Jeśli stężeją galaretki to ubijamy bitą śmietanę w 1/2 szklanki zimnego mleka i dodajemy cytrynową galaretkę -odłożyć 1 szklankę pianki cytrynowej. Na wiśniową galaretkę wylać resztę bitej śmietany, równo rozsmarować i wstawić do lodówki do stężenia.
Na agrestową wylać 1 szklankę bitej śmietany równo rozsmarować i odstawić do lodówki do stężenia jak będzie już gotowa to wylać drugą połowę agrestowej galaretki.
Tak przygotowane pianko galaretki w pojemnikach zostawić na całą noc. Potem wyjąć z pojemników (na chwilkę zanurzyć pojemnik w gorącej wodzie)i pokroić.
Cytrynową rozpuścić w 1 szklance gorącej wodzie. Truskawkową wlać całą do pojemnika i odstawić do stężenia. Agrestowej galaretki wlać połowę do pojemnika i wstawić do lodówki aby stężała. Do drugiego pojemnika wlać 3/4 galaretki wiśniowej i odstawić w chłodne miejsce do stężenia.
Jeśli stężeją galaretki to ubijamy bitą śmietanę w 1/2 szklanki zimnego mleka i dodajemy cytrynową galaretkę -odłożyć 1 szklankę pianki cytrynowej. Na wiśniową galaretkę wylać resztę bitej śmietany, równo rozsmarować i wstawić do lodówki do stężenia.
Na agrestową wylać 1 szklankę bitej śmietany równo rozsmarować i odstawić do lodówki do stężenia jak będzie już gotowa to wylać drugą połowę agrestowej galaretki.
Tak przygotowane pianko galaretki w pojemnikach zostawić na całą noc. Potem wyjąć z pojemników (na chwilkę zanurzyć pojemnik w gorącej wodzie)i pokroić.
Czesiu
Smakowita
luna