Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Pianko-galaretki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Przekąska dla małych i dużych

Pianko-galaretki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pianko-galaretki

 

  • galaretka cytrynowa 1 sztuka
  • galaretka agrestowa 1 sztuka
  • galaretka wiśniowa 1 sztuka
  • galaretka truskawkowa 1 sztuka
  • bita śmietana 1 opakowanie
  • zimne mleko 1/2 szklanki

Sposób przygotowania:

Pianko-galaretki
Przygotować 3 równe pojemniki np; po lodach. Wiśniową, agrestową i truskawkową galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu.

Cytrynową rozpuścić w 1 szklance gorącej wodzie. Truskawkową wlać całą do pojemnika i odstawić do stężenia. Agrestowej galaretki wlać połowę do pojemnika i wstawić do lodówki aby stężała. Do drugiego pojemnika wlać 3/4 galaretki wiśniowej i odstawić w chłodne miejsce do stężenia.

Jeśli stężeją galaretki to ubijamy bitą śmietanę w 1/2 szklanki zimnego mleka i dodajemy cytrynową galaretkę -odłożyć 1 szklankę pianki cytrynowej. Na wiśniową galaretkę wylać resztę bitej śmietany, równo rozsmarować i wstawić do lodówki do stężenia.

Na agrestową wylać 1 szklankę bitej śmietany równo rozsmarować i odstawić do lodówki do stężenia jak będzie już gotowa to wylać drugą połowę agrestowej galaretki.

Tak przygotowane pianko galaretki w pojemnikach zostawić na całą noc. Potem wyjąć z pojemników (na chwilkę zanurzyć pojemnik w gorącej wodzie)i pokroić.
Pianko-galaretki
Etap 1
Pianko-galaretki
Etap 2