Beata100

Beata100

Kuchcik
[Przepisów: 6]

Pieczarki faszerowane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo dobry . Można się nim najeść.

Pieczarki faszerowane

Składniki:

Pieczarki faszerowane

 

  • pęczka pietruszki,15 dag wędzonego boczku,35 dag mięsa z pieczonego kurczaka,sol,pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane
1. Pieczarki oczyść,opłucz i osusz.Nóżki odetnij,pokrój w cząsteczki.Cebulę obierz,posiekaj.Na dużej patelni rozgrzej trochę oleju,zeszklij cebulę.Dodaj pokrojone pieczarki i smaż razem kilka minut.Przypraw do smaku solą,pieprzem i tymiankiem.2. Boczek pokrój w kosteczkę , podsmaż na suchej patelni.Mięso z kurczaka pokrój w paseczki.Natkę opłucz,osusz,drobno posiekaj.Przygotowane składniki wymieszaj z przesmażonymi pieczarkami.3. Kapelusze pieczarek cienko wysmaruj olejem,nafaszeruj masą.Układaj na rozgrzanym ruszcie na aluminiowej tacce i piecz 15-20 minut.Smacznego