Pieczarki faszerowane szynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przekąska na ciepło idealna na każdą imprezę

Pieczarki faszerowane szynką

Składniki:

Pieczarki faszerowane szynką

 

  • 10 szt - pieczarki duże,
  • 10 dag - szynka,
  • 1 szt - cebula,
  • 5 łyżek - kukurydza konserwowa,
  • 10 dag - ser zółty,
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane szynką
Szynkę pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać w piórka i razem podsmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać kukurydzę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pieczarki umyć i usunąć trzonki. Napełniać kapelusze pieczarek farszem i układać je w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać około 20 minut w temperaturze 180 stopni. 5 minut przed końcem zapiekania posypać startym serem.