Sposób przygotowania:
Pieczarki pieczeniowe dodatek do mięs
Pieczarki oczyścić (ja nie ściągam skórki z kapelusza pieczarki lepiej sie przysmażą i nie puszczą dużo soku). Kroimy na 4 części.
Rozgrzewamy olej
na patelni i na największym ogniu przysmażamy pieczarki, stale mieszając żeby się nie przypaliły (ogień ma być duży)
Kiedy sie przysmażą lekko zalewamy sosem sojowym i dalej smażymy.
Pieprzymy pieczarki (nie solić, sos sojowy jest słony). Przykrywamy i dusimy nie więcej niż 5 minut. Odkrywamy i dalej przysmażamy, sos sojowy powinien się lekko przysmażyć. Pieczarki są pól-miękkie. Nie powinny być miękkie!
Rozgrzewamy olej
na patelni i na największym ogniu przysmażamy pieczarki, stale mieszając żeby się nie przypaliły (ogień ma być duży)
Kiedy sie przysmażą lekko zalewamy sosem sojowym i dalej smażymy.
Pieprzymy pieczarki (nie solić, sos sojowy jest słony). Przykrywamy i dusimy nie więcej niż 5 minut. Odkrywamy i dalej przysmażamy, sos sojowy powinien się lekko przysmażyć. Pieczarki są pól-miękkie. Nie powinny być miękkie!