Sara_R

Sara_R

Kucharz
[Przepisów: 5]

Pieczarki pieczeniowe dodatek do mięs

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Przepis jest banalnie prosty, ale pieczarki wychodzą pyszne. Świetny dodatek do mięs, sosów, pieczeni.

Pieczarki pieczeniowe dodatek do mięs

Składniki:

Pieczarki pieczeniowe dodatek do mięs

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki pieczeniowe dodatek do mięs
Pieczarki oczyścić (ja nie ściągam skórki z kapelusza pieczarki lepiej sie przysmażą i nie puszczą dużo soku). Kroimy na 4 części.
Rozgrzewamy olej
na patelni i na największym ogniu przysmażamy pieczarki, stale mieszając żeby się nie przypaliły (ogień ma być duży)
Kiedy sie przysmażą lekko zalewamy sosem sojowym i dalej smażymy.
Pieprzymy pieczarki (nie solić, sos sojowy jest słony). Przykrywamy i dusimy nie więcej niż 5 minut. Odkrywamy i dalej przysmażamy, sos sojowy powinien się lekko przysmażyć. Pieczarki są pól-miękkie. Nie powinny być miękkie!