p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Pieczarkowa zupa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

zupa pieczarkowa z grzankami lub bez

Pieczarkowa zupa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczarkowa zupa

 

  • 4 szt. pieczarki duże,
  • 1 szt cebula,
  • 1 łyżeczka oleju,
  • do smaku sól i pieprz,
  • 1 łyżeczka bazylii suszonej,
  • 1 łyżka bazylii świeżej,
  • 1 op. zupa pieczarkowej,
  • 1 łyżka grzanek

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa zupa
Na łyżeczce oleju szklimy cebulę pokrojoną w kostkę i pieczarki pokrojone w plasterki, doprawiamy solą i pieprzem. Opakowanie zupy pieczarkowej wymieszamy w 1 litrze zimnej wody, gotujemy, dodajemy duszoną cebulę i pieczarki, 1 łyżeczkę bazylii suszonej, gotujemy na małym ogniu 8 minut, mieszając co jakiś czas. Rozlewamy do miseczek, ozdabiamy świeżą bazylią, dla chętnych podajemy zupę z grzankami.
Pieczarkowa zupa
Rozlać zupę pieczarkową do miseczek, ozdobić świeżą bazylią

Tagi:

zupa