Sposób przygotowania:
Pieczona dynia hokkaido z ziołami
Dynię umyłam, przekroiłam, wycięłam miąższ z pestkami i pokroiłam w 1-2 cm paski. Marchewki obrałam i pokroiłam na 3 cm kawałki, a cebule również obrałam i przekroiłam na połówki. Piekarnik nagrzałam do 200 stopni, blachę wyłożyłam papierem do pieczenia. Wszystkie warzywa ułożyłam na blaszce, dorzuciłam także ząbki czosnku w łupinkach oraz zioła, sól i pieprz. Całość skropiłam hojnie oliwą i wymieszałam. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika na 25 minut. Składniki dipu wymieszałam i podałam do upieczonych warzyw.
darmiona
kołczu
dża
Dziękuję, z drugiej połówki zrobiłam właśnie zupę - krem, a przed zmiksowaniem dodałam do niej resztę tych upieczonych warzyw.... mało skromnie mówiąc: genialna zupka wyszła:)
edytaha