slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Pieczone ćwiartki z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pieczone ćwiartki z kurczaka. Ćwiartki wychodzą soczyste, aromatyczne i pięknie zrumienione. Takie domowe mięsko jest bardzo proste w przygotowaniu i smakuje z różnymi dodatkami. Polecam na obiad.

Pieczone ćwiartki z kurczaka

Składniki:

Pieczone ćwiartki z kurczaka

 

  • 4 ćwiartki z kurczaka
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu

Sposób przygotowania:

Pieczone ćwiartki z kurczaka
Mięso opłukujemy i osuszamy. W miseczce mieszamy ze sobą wszystkie przyprawy. Mieszanką przypraw posypujemy i nacieramy ćwiartki z kurczaka. Wkładamy mięso do rękawa do pieczenia, zawiązujemy i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie przekładamy rękaw z mięsem do blaszki i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach w rękawie a następnie rozcinamy go i pieczemy kolejne 40 minut. Smacznego

(z wytopionego tłuszczyku można zrobić aromatyczny sos)