Sposób przygotowania:
Krem z pomidorów i cukinii z chrupiącymi grzankami
1. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy, aż się zeszkli. Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę cukinie i dodajemy czosnek. Smażymy około 5min.
2. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę i dodajemy do reszty smażonych warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą, kurkumą i tymiankiem do smaku. Wszystko smażymy około 5 min.
3. Podsmażone warzywa zalewamy gorącym wywarem warzywnym lub drobiowym i gotujemy wszystko około 10min. i na koniec zupę blendujemy na krem.
4. Przygotowujemy grzanki. Ścieramy masło, ser i czosnek na tarce o małych oczkach i wszystko mieszamy aż do powstania pasty. Smarujemy tak przygotowaną pastą kromki chleba i pieczemy w piekarniku do zrumienienia
5. Krem przelewamy do talerza i dodajemy ulubione dodatki do zupy krem: grzanki, jogurt naturalny, śmietana, pestki dyni lub cieciorką i dekorujemy bazylią.
2. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę i dodajemy do reszty smażonych warzyw. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą, kurkumą i tymiankiem do smaku. Wszystko smażymy około 5 min.
3. Podsmażone warzywa zalewamy gorącym wywarem warzywnym lub drobiowym i gotujemy wszystko około 10min. i na koniec zupę blendujemy na krem.
4. Przygotowujemy grzanki. Ścieramy masło, ser i czosnek na tarce o małych oczkach i wszystko mieszamy aż do powstania pasty. Smarujemy tak przygotowaną pastą kromki chleba i pieczemy w piekarniku do zrumienienia
5. Krem przelewamy do talerza i dodajemy ulubione dodatki do zupy krem: grzanki, jogurt naturalny, śmietana, pestki dyni lub cieciorką i dekorujemy bazylią.
biedroneczki
edyta337
Ja również:) Polecam!