Sposób przygotowania:
Pieczone gruszki z sercem
Orzechy wysypujemy na blachę i wstawimy do piekarnika, prażymy 10 min w 220 stopniach. Studzimy i kroimy na drobne kawałki. Każdą gruszkę odkrawamy od strony kwiatka gruby plaster, aby swobodnie można było wyjąć gniazdo nasienne. A następnie każą obieramy ze skóry zostawiając odrobiną dla ozdoby przy ogonku. Miód, żurawinę i orzechy mieszamy razem. Ciasto kroimy na sześć równych części, każdą smarujemy jajkiem. Każdą gruszkę napełniamy nadzieniem i stawiam na środku cząstki ciasta. Pieczemy w 200 stopniach około 15- 20 min aż się ładnie zarumieni. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i dekorujemy lekko ostudzone gruszki.
zbysiowa
reanja
Ela Dz
Za późno...nie ma :(
Ela Dz
Renia..to sobie postoisz :P
Zeszły jeszcze ciepłe, ale jest zamówienie na nowe :)
zbysiowa
To ja na zapas się zapisuję :D
edytaha
To ja też! :)
Ela Dz
monikaT83
Ela Dz
Ok Moniczka..komitet kolejkowy wciągnął Cię na listę :))