Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Pieczone jabłuszka.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne, pachnące jabłuszka, doskonały i szybki deser.

Pieczone jabłuszka. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczone jabłuszka.

 

 

  • powidła śliwkowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczone jabłuszka.
Z jabłek wykrawamy małym nożykiem gniazda nasienne, tak, aby nie przekroić ich na pół. Powstają w ten sposób okrągłe jamki w ich środku. Do każdego jabłka wsypujemy trochę cynamonu i wkładamy łyżeczkę powideł. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200* przez ok. 20-30 min.
Pieczone jabłuszka.
Pachnące i rumiane pieczone jabłuszka z nadzieniem
Pieczone jabłuszka.
Pachnące i rumiane pieczone jabłuszka z nadzieniem