graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

pierogi z jagodami 5.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pierogi podaję z bitą śmietaną

pierogi z jagodami 5.

Składniki:

pierogi z jagodami 5.

 

  • 3 szklanki mąki
  • 1 stołowa łyżka masła
  • 1/2 stołowej łyżki soli
  • 1 szklanka wody

 

Sposób przygotowania:

pierogi z jagodami 5.
Mąkę przesiać do dużej miski dodać do niej sól i masło,wodę zagotować i wrzącą zalać mąkę z sola i masłem,wszystko dokładnie wymieszać łyżką ,a następnie gdy przestygnie wyrobić ręka aby było gładkie.Po wyrobieniu położyć ciasto na stolnicy posypanej mąką i wywałkować na grubość 1cm. a następnie wykrawać szklanką kółka i władać do nich jagody i dokładnie sklejać aby podczas gotowania się nie lały.w dużym garnku zagotować 3 litry wody i na gotującą się wodę wrzucać gotowe pierogi ,gdy tylko wypłyną na wierzch wyjmować łyżką cedzakową i przelewać zimną wodą

Tagi:

pierogi danie