Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z parowaru wg Ilony
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy. Przygotowujemy marynatę. W miseczce lub talerzu łączymy ze sobą olej, sól, pieprz, marynatę( mieszankę przypraw), bazylię, natkę pietruszki i lubczyk. Tak przygotowaną marynatą nacieramy pierś z kurczaka. Odstawiamy na pół godziny. Następnie kroimy w plasterki i ponownie nacieramy. Odstawiamy na pół godziny. Następnie porcje piersi układamy w naczyniu parowaru. Równocześnie możemy przygotować ziemniaczki lub inne warzywa będące dodatkiem do obiadu. Przygotowaną w ten sposób pierś możemy podać z ryżem, ziemniakami lub z innymi warzywami przygotowanymi na parze.
Halny
Ilonar2301
Przyznam szczerze, ze też "bałam się" tego urządzenia. Myślałam, że potrawy będą nijakie. Ale wystarczy dobrze doprawić, użyć ziół i wychodzą naprawdę smaczne potrawy.
zbysiowa
Przyznam szczerze, ze też "bałam się" tego urządzenia. Myślałam, że potrawy będą nijakie. Ale wystarczy dobrze doprawić, użyć ziół i wychodzą naprawdę smaczne potrawy.[/quote]
Smaczne i zdrowe, dwa w jednym:))
zbysiowa
Smaczne i zdrowe, dwa w jednym:)) [/quote]
Tit
Ilonar2301
Musiało mi przeskoczyć przy zaznaczaniu kategorii. W domyśle było 'Szybkie i smaczne'.
Bernadetta
jaNina