Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka w sosie paprykowym
Rozgrzałam grill. Papryki pokroiłam na ćwiartki,usunęłam gniazda nasienne i ułożyłam skórą do góry na blasze. Obok ułożyłam papryczkę chili.Piekłam 15 minut aż skórka się zmarszczyła i odstawała od miąższu. Obróciłam chili w trakcie pieczenia na drugą stronę. Do dużej miski wlałam pół łyżki oliwy z oliwek,a resztę oliwy dodałam do małej miski. Obrałam czosnek i wycisnęłam po jednym ząbku do każdej miski. Do dużej miski wrzuciłam piersi z kurczaka i wymieszałam .Doprawiłam solą,pieprzem,po czym ułożyłam skórą do góry na grillu obok papryki.Piekłam 6-7 minut,następnie obróciłam na drugą stronę. Paprykę i chili przełożyłam do miseczki,przykryłam i odstawiłam.Kiedy mięso się skończyło piec,wycisnęłam sok z połowy cytryny do salaterki, dodałam sól i pieprz do smaku.Obrałam upieczone papryki i pokroiłam je w drobną kostkę.Obrałam chili,przekroiłam na pół,usunęłam gniazdo nasienne i pokroiłam w drobną kostkę. Wymieszałam z oliwą w salaterce i podawałam jako sos do polania piersi z kurczaka.
MagdaMM