Sposób przygotowania:
Pietruszkowa na każdą pogodę
Pietruszkę obrać i zetzęć na tarce z dużymi otworami, por i cebule drobno posiekać, wszystkie jarzynyt' zeszklić na
tłuszczu. Zalać. sześcioma szklankami rosołu z kostki lub wody zprzyptawąi gotować około 20 minut. Przętrzeć przez sito
lub zmiksować. Mięso pokroić w kostkę,dodać do zupy razem z groszkiem (z zalewą), doprawić do smaku i raz jeszcze za-
gotować na małym ogniu, stale mieszając(można podłożyć płytkę ochronną). Przed podaniem obficie posypać posiekaną ziele_
niną. Z bułki przygotować niewielkie grzanki i przyumienić na złoty kolor w nagrzanym piekamiku. Podać oddzielnie tak,
aby każdy sam nakładał je sobie na talerz.
tłuszczu. Zalać. sześcioma szklankami rosołu z kostki lub wody zprzyptawąi gotować około 20 minut. Przętrzeć przez sito
lub zmiksować. Mięso pokroić w kostkę,dodać do zupy razem z groszkiem (z zalewą), doprawić do smaku i raz jeszcze za-
gotować na małym ogniu, stale mieszając(można podłożyć płytkę ochronną). Przed podaniem obficie posypać posiekaną ziele_
niną. Z bułki przygotować niewielkie grzanki i przyumienić na złoty kolor w nagrzanym piekamiku. Podać oddzielnie tak,
aby każdy sam nakładał je sobie na talerz.