Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Pietruszkowa na każdą pogodę

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty

Pietruszkowa na każdą pogodę

Składniki:

Pietruszkowa na każdą pogodę

 

  • 20 dag lnięsa wędzonego kurezaka
  • lub wieprzowej wędzonki
  • 5 średnich pietruszek
  • I-2 cebule
  • I niewielki por (tylko biała część)
  • I puszka konserwowego groszku
  • 3 kostki rosołowe
  • 3 łyżki łnasła
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • starta gałka muszkątołowa
  • sól, pieprz
  • grzanki z czerstwej bułki
  • lub groszek ptysiowy

Sposób przygotowania:

Pietruszkowa na każdą pogodę
Pietruszkę obrać i zetzęć na tarce z dużymi otworami, por i cebule drobno posiekać, wszystkie jarzynyt' zeszklić na
tłuszczu. Zalać. sześcioma szklankami rosołu z kostki lub wody zprzyptawąi gotować około 20 minut. Przętrzeć przez sito
lub zmiksować. Mięso pokroić w kostkę,dodać do zupy razem z groszkiem (z zalewą), doprawić do smaku i raz jeszcze za-
gotować na małym ogniu, stale mieszając(można podłożyć płytkę ochronną). Przed podaniem obficie posypać posiekaną ziele_
niną. Z bułki przygotować niewielkie grzanki i przyumienić na złoty kolor w nagrzanym piekamiku. Podać oddzielnie tak,
aby każdy sam nakładał je sobie na talerz.