WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 846]

Pikantne chipsy marchewkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Idealna wiosenna dietetyczna przekąska. Pyszne i zdrowe chipsy z marchewki, pikantne przez dodatek pieprzu.

Pikantne chipsy marchewkowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pikantne chipsy marchewkowe

 

Sposób przygotowania:

Pikantne chipsy marchewkowe
Marchewki obieramy, dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie obieraczką do warzyw kroimy je w podłużne cienkie plasterki i przekładamy do miski. Tam polewamy je oliwą z oliwek i dokładnie mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Marchew rozkładamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy mocno solą morską i młynkowanym pieprzem. Pieczemy w piekarniku ok 15 minut. Odstawiamy do ostygnięcia.
Pikantne chipsy marchewkowe
Pieczemy w piekarniku uważając, by się nie przypaliły.
Pikantne chipsy marchewkowe
Marchewkę dokładnie posypujemy solą i pieprzem.
Pikantne chipsy marchewkowe
Marchew układamy na blaszce wyłożonej papierem.
Pikantne chipsy marchewkowe
Marchew kroimy obieraczką do warzyw i skrapiamy oliwą.

Tagi:

marchewka