Sposób przygotowania:
Pikantne tripolini
Obraną cebulę pokrój w piórka, boczek w słupki, a salami i marchewki w plasterki. Wrzuć boczek na sucha patelnie i podsmaż. Dołóż cebulę, marchewkę i na koniec salami. Jeżeli nie wystarczy tłuszczu wytopionego z boczku, dolej do smażenia łyżkę oleju.
Pomidory odcedź w zalewy, pokrój i dołóż na patelnię. Wsyp pół łyżeczki majeranku i ewentualnie sól, smaż kilka minut.
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź go (nie przelewaj zimną wodą). skrop oliwą, przykryj i potrząśnij kilka razy garnkiem, żeby oliwa wymieszała się z makaronem. Do garnka z makaronem wrzuć zawartość patelni i dobrze wymieszaj. Potrawę rozłóż na talerze, obficie posyp posiekana natka pietruszki i natychmiast podawaj;)
Pomidory odcedź w zalewy, pokrój i dołóż na patelnię. Wsyp pół łyżeczki majeranku i ewentualnie sól, smaż kilka minut.
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź go (nie przelewaj zimną wodą). skrop oliwą, przykryj i potrząśnij kilka razy garnkiem, żeby oliwa wymieszała się z makaronem. Do garnka z makaronem wrzuć zawartość patelni i dobrze wymieszaj. Potrawę rozłóż na talerze, obficie posyp posiekana natka pietruszki i natychmiast podawaj;)