teresa.rembiesa

teresa.rembiesa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 26]

Pikle na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

super przekąska do piwka przy grilu

Pikle na ostro

Składniki:

Pikle na ostro

 

  • 2,5 kg.pikli (tyle ma ich być już po ołupieniu i usunięciu pestek
  • 3 duże cebule
  • 2 łyżki soli
  • ZALEWA
  • 1,5 szkl.octu
  • 1,5 szkl.cukru
  • 2 łyżeczki pieprzu mielonego
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 2 łyżeczki gorczycy
  • Ta zalewa jest bez wody.

Sposób przygotowania:

Pikle na ostro
Duże ogórki obrać przekroić na połowę wydrążyć pestki i pokroic na pikle.Pikle i pokrojoną w grubsze pół plastry cebulę zasolić i zostawić na 3 godz.Po tym czasie dać pikle na sito aby odciekły. Ocet i cukier zagotować aby rozpuścić cukier,pod koniec gotowania dodać resztę składników zalewy.Pikle układać do słoików zalać chłodną zalewą i gotować 15 min.

Tagi:

beza bezy