agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Jajka faszerowane pesto z orzechów włoskich

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne jajka faszerowane pesto orzechowym. Doskonała propozycja na wielkanocne śniadanie.

Jajka faszerowane pesto z orzechów włoskich

Składniki:

Jajka faszerowane pesto z orzechów włoskich

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pesto z orzechów włoskich
Jajka gotujemy na twardo z odrobiną soli. Obieramy, przekrawamy na pół. Wyjmujemy żółtka i przekładamy je do osobnej miseczki. Do miseczki wkładamy drobniutko pokrojone orzechy włoskie, żółtka, majonez, sól i pieprz.

Całość dokładnie mieszamy lub miksujemy blenderem na gładką masę.

Uzyskaną masą nadziewamy jajka. Dekorujemy orzechami włoskimi.