Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Piwo grzane z przyprawami Anny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Idealny napój na mrożne dni.

Piwo grzane z przyprawami Anny

Składniki:

Piwo grzane z przyprawami Anny

 

  • jasne 500 ml Żółtka 2 szt Cukier 10 dkg Gożdziki 3 szt Cynamon do smaku

Sposób przygotowania:

Piwo grzane z przyprawami Anny
Część piwa zagotować z przyprawami, i odcedzić. Żółtka ubić z cukrem w misce na puszystą masę, stawiając je na drugim naczyniu z wrzącą wodą. W czasie ubijania wlewać po trochu zagotowane z przyprawami piwo, i ubijać do momentu aż płyn zacznie lekko gęstnieć. Wówczas wlać pozostałe podgrzane piwo i wymieszać . Napój przelać do kubków.

Tagi:

piwo