Sposób przygotowania:
Piwo na slodko
galaretke zamoczyc w garnku w zimnej wodzie(Götterspeise wraz z cukrem),wymieszac,odstawic na krotko.Morele odsaczyc na sitku z soku i pokroic w kostke.Sok odstawic do lodowki.Owoce podzielic na pol i jedna polowe rozdzielic do kufelkow lub szklanek.Galaretke doprowadzic do mocnego zagrzania ale nie do zagotowania mieszajac az sie rozpusci.Odstawic do lekkiego ostudzenia ,nastepnie zalac owoce do polowy.reszte galaretki zostawic w temp pokojowej.Zalane owoce odstawic do lodowki na dwie godz do sciecia galaretki,potem wylozyc nastepna polowe owocow na galaretke i ponownie zalac pozostala galaretka.Wstawic do lodowki,najlepiej na cala noc.Gdy galaretka bedzie scieta ubic smietane wraz z cukrem waniliowym,dolewajac soku z moreli tylko tyle aby ze smietany powstala puszysta pianka,wylozyc na galaretke tuz przed podaniem na stol;)