zosiasamosia

zosiasamosia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 171]

Piwo z nutką korzenną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rozgrzawające piwko z nutką korzenną

Piwo z nutką korzenną

Składniki:

Piwo z nutką korzenną

 

 

 

Sposób przygotowania:

Piwo z nutką korzenną
W moździerzu utłuc goźdźiki i cynamon. Piwo przelać do wysokiego garnuszka. Następnie wsypać do piwa cynamon i gałkę oraz dodać goźdźiki. Do piwa wsypać cukier i wymieszać. Ciągle mieszając podgrzewać piwo (pilnować, aby się nie zagotowało). Gorące piwo przelać do kuflów. Podawać gorące. Piwo można także przyrządzić z żółtkami utartymi z cukrem (3 żółtka, 4 łyżki cukru- utrzeć, wlać gorące piwo, wymieszać).

Tagi:

piwo