Sposób przygotowania:
Pizza na idealnie cienkim cieście.
Ciasto: Do dużej miski wsyp 3 szklanki mąki tortowej, małą łyżkę cukru i soli. Wymieszaj składniki. Do szklanki rozkrusz 50g drożdży, dolej 3 łyżki oleju i dodaj szczyptę cukru. Zalej zawartość szklanki ciepłą wodą i mieszaj, aż do rozpuszczenia. Zawartość szklanki przelej do miski z mąką. Całość wymieszaj, aż woda wsiąknie w ciasto. Wyrabiaj ciasto, aż zbierze wszystko z miski. Ciasto w misce odstaw do ciepłego miejsca do wyrośnięcia. Sos: Do naczynia wrzuć 3 łyżki koncentratu. Dolej 5 łyżek wody, dosyp pieprzu, soli oraz oregano lub przyprawę do pizzy. Wszystko dokładnie wymieszaj, jeżeli sos jest zbyt rozcieńczony dodaj koncentratu (ketchupu). Opcjonalnie wciśnij kilka kropel cytryny. Gdy ciasto wyrośnie dzielimy je dowolnie na kilka części np. 2. Rozrabiamy ciasto na cienki spód pizzy i nakładamy na niego sos pomidorowy, ser oraz dowolne składniki. Pieczemy na rozgrzanej blasze z papierem do pieczenia w rozgrzanym piekarniku o temp 250 st C. Smacznego!