Sposób przygotowania:
Placki z kabaczka lub cukini
Obraną cukinię lub kabaczka scieramy na grubej tarce,ziemniaki zaś na drobnej.Odcedzamy nadmiar soku, łączymy razem dodając jajka , mąkę i przyprawy do smaku. Na rozgrzanym oleju smażymy niezby duże placuszki.
zuzi
czorna190
norbi53
emerytka
Paola
Misia pozwoliła rozwinąć skrzydła wyobraźni, więc : przyprawiłam posiekaną zieleniną (koperek, bazylia i rozwijająca świetnie aromat bazylii zielona pietruszka). Do ciasta wtarłam jeszcze małą, zdobyczną ;) , młodą kalarepkę.
Mąki, mimo odciśnięcia warzyw, weszło nieco więcej, ale za to, jakie zapachy roznosiły się z rumianej patelni ... ;)
Misiu, piąteczka za przepis-samograj : "daj do niego, co tam masz" :)
misia53
Bardzo dziękuję Ci za komentarz i za ulepszenie przepisu , bo o to nam tu chodzi.A jeszcze dodatkowo dziękuję za przypomnienie , bo właśnie zastanawiałam się co z tą cukinią zrobić.Cmok.
Paola
Placuszki są pyszne!
misia53
Dodałam ulepszacza w postaci czosnku, dużo smaczniejsze!