Sposób przygotowania:
Placuszki z gruszki
Myjemy gruszki, obieramy, następnie należy je potrzeć na tarce o grubych oczkach.
Gruszki powinny być twarde, jeśli nie będą placki mogą nam się rozpadać.
Do potartych gruszek dodajemy 2 łyżki mąki pszennej, 1 łyżkę świeżo wyciśniętego soku z cytryny, 1 jajko i 1 łyżeczkę cynamonu. Wszystkie składniki należy dokładnie ze sobą wymieszać.
Placki smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.
20dag białego sera i szczyptę cynamonu mieszamy w blenderze.
SOS MALINOWY :
Do rondla wrzucamy 15 dag malin, 2 łyżki whiskey, 1 łyżka cukru, te składniki dusimy na małym ogniu, tak aby powstał nam sos.
Na talerzu układamy usmażone placuszki z gruszki, na placuszki nakładamy biały ser wymieszany w blenderze. Polewamy sosem. Całość udekorować świeżymi malinami.
Smacznego :)
Gruszki powinny być twarde, jeśli nie będą placki mogą nam się rozpadać.
Do potartych gruszek dodajemy 2 łyżki mąki pszennej, 1 łyżkę świeżo wyciśniętego soku z cytryny, 1 jajko i 1 łyżeczkę cynamonu. Wszystkie składniki należy dokładnie ze sobą wymieszać.
Placki smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy.
20dag białego sera i szczyptę cynamonu mieszamy w blenderze.
SOS MALINOWY :
Do rondla wrzucamy 15 dag malin, 2 łyżki whiskey, 1 łyżka cukru, te składniki dusimy na małym ogniu, tak aby powstał nam sos.
Na talerzu układamy usmażone placuszki z gruszki, na placuszki nakładamy biały ser wymieszany w blenderze. Polewamy sosem. Całość udekorować świeżymi malinami.
Smacznego :)