Sposób przygotowania:
Placuszki z marchewki
Marchewkę obieramy i myjemy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę z czosnkiem na złoty kolor.
Do marchewki dodajemy jajka, kefir, smażoną cebulę z czosnkiem, sól, pieprz ziołowy i mąkę.
Ciasto dokładnie mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki i przekładamy na ręcznik papierowy, odsączamy.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę z czosnkiem na złoty kolor.
Do marchewki dodajemy jajka, kefir, smażoną cebulę z czosnkiem, sól, pieprz ziołowy i mąkę.
Ciasto dokładnie mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki i przekładamy na ręcznik papierowy, odsączamy.