aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Filet z papryką konserwową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Soczyste filety z kurczaka z lekko słodką papryką konserwową pod chmurką z rozpuszczonego sera. Całość przygotowana na patelni na gazie.

Filet z papryką konserwową Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Filet z papryką konserwową

 

Sposób przygotowania:

Filet z papryką konserwową
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, smażymy do odparowania wody. Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach.

Filety kroimy wzdłuż na pół. Nie rozbijamy ich, będą grube i soczyste, tak jak lubimy. Przyprawiamy je solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.

Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy filety i smażymy, następnie obracamy je na drugą stronę. Układamy na nich pieczarki i paprykę konserwową, wierzch posypujemy serem.

Filety przykrywamy pokrywką i smażymy pod przykryciem przez 5 minut.

Gotowe filety podajemy jako dodatek do drugiego dania.
Filet z papryką konserwową
Na patelni smażymy pokrojone w plastry pieczarki.
Filet z papryką konserwową
Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Filet z papryką konserwową
Na patelni smażymy filety, obracamy na drugą stronę i układamy pieczarki.
Filet z papryką konserwową
Na pieczarkach układamy paprykę konserwową.
Filet z papryką konserwową
Wierzch posypujemy serem i smażymy pod przykryciem.
Filet z papryką konserwową
Filet jest gotowy gdy ser ładnie się rozpuści.