Sposób przygotowania:
Filet z papryką konserwową
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry, smażymy do odparowania wody. Ser żółty ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Filety kroimy wzdłuż na pół. Nie rozbijamy ich, będą grube i soczyste, tak jak lubimy. Przyprawiamy je solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy filety i smażymy, następnie obracamy je na drugą stronę. Układamy na nich pieczarki i paprykę konserwową, wierzch posypujemy serem.
Filety przykrywamy pokrywką i smażymy pod przykryciem przez 5 minut.
Gotowe filety podajemy jako dodatek do drugiego dania.
Filety kroimy wzdłuż na pół. Nie rozbijamy ich, będą grube i soczyste, tak jak lubimy. Przyprawiamy je solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka.
Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy filety i smażymy, następnie obracamy je na drugą stronę. Układamy na nich pieczarki i paprykę konserwową, wierzch posypujemy serem.
Filety przykrywamy pokrywką i smażymy pod przykryciem przez 5 minut.
Gotowe filety podajemy jako dodatek do drugiego dania.