Sposób przygotowania:
Cukiniowe placuszki z ryżem z warzywami
Cukinię obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Zmieszać ze sobą jajka i jogurt naturalny, dodać cukinię, cebulę, posiekaną natkę pietruszki, ser, ziarna słonecznika i zmieszać wszystko łyżką.
Na końcu dodać płatki owsiane i mąkę. Wymieszać, przyprawić solę, pieprzem i ziołami. Smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złocisty kolor.
Ugotowany ryż wymieszać z ugotowaną marchewką z groszkiem i podawać razem z plackami z cukinii.
Zmieszać ze sobą jajka i jogurt naturalny, dodać cukinię, cebulę, posiekaną natkę pietruszki, ser, ziarna słonecznika i zmieszać wszystko łyżką.
Na końcu dodać płatki owsiane i mąkę. Wymieszać, przyprawić solę, pieprzem i ziołami. Smażyć na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złocisty kolor.
Ugotowany ryż wymieszać z ugotowaną marchewką z groszkiem i podawać razem z plackami z cukinii.