eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Placuszki z waniliową konstystencją

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Złote placuszki można jeść solo, gdyż mają niepowtarzalnie waniliowy smak. Są bardzo łatwe w przygotowaniu i nie potrzebują dużego wysiłku.

Placuszki z waniliową konstystencją Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki z waniliową konstystencją

 

  • 2 jajka
  • 1,5 cukier waniliowy
  • 2 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • 1 szklanka mleka
  • budyń waniliowy
  • 1 szklanka mąki

Sposób przygotowania:

Placuszki z waniliową konstystencją
Do roztrzepanych jajek dodajemy cukier waniliowy, sól i cukier. Do osobnej miseczki Przesiać mąkę, którą mieszamy z budyniowym proszkiem oraz mlekiem w temperaturze pokojowej. Dokładnie mieszamy i przelewamy do poprzedniej mieszaniny. Wszystko jeszcze raz wymieszać aż uzyskają jednolitą konsystencję. Na teflonowej patelni formujemy niewielkie placuszki i smażymy do złotego koloru z obu stron.
Placuszki z waniliową konstystencją
Do roztrzepanych jajek dodałam cukier, cukier waniliowy oraz sól.
Placuszki z waniliową konstystencją
W osobnej miseczce rozrobiłam proszek budyniowy z mlekiem i mąką.
Placuszki z waniliową konstystencją
Obydwie mieszaniny połączyłam i dokładnie wymieszałam.
Placuszki z waniliową konstystencją
na teflonowej patelni uformowałam niewielkie placuszki i smażyłam do złotego koloru.

Tagi:

jajko jajka