Sposób przygotowania:
Plince z bulew
Ziemniaki obrać, umyć i utrzeć na tarce na drobnych oczkach. Starte ziemniaki doprawić solą, dodać jajko, mąkę wymieszać. Na rozgrzanym oleju kłaść nie za duże placki, przysmaczyć z obu stron. Plince przełożyć na ręcznik papierowy aby wchłonął nadmiar tłuszczu. Posypać cukrem lub polać śmietaną - jak kto lubi. Smacznego.
![Plince z bulew Plince z bulew](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/plince-z-bulew-182761.jpg)
![Plince z bulew Plince z bulew](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/plince-z-bulew-182762.jpg)
![Plince z bulew Plince z bulew](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/plince-z-bulew-182763.jpg)