plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Plince z bulew

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gdy nie mam pomysłu na obiad, plince z bulew zawsze przyjdą mi z pomocą.

Plince z bulew Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Plince z bulew

 

Sposób przygotowania:

Plince z bulew
Ziemniaki obrać, umyć i utrzeć na tarce na drobnych oczkach. Starte ziemniaki doprawić solą, dodać jajko, mąkę wymieszać. Na rozgrzanym oleju kłaść nie za duże placki, przysmaczyć z obu stron. Plince przełożyć na ręcznik papierowy aby wchłonął nadmiar tłuszczu. Posypać cukrem lub polać śmietaną - jak kto lubi. Smacznego.
Plince z bulew
Ziemniaki obrać, umyć i utrzeć na tarce na drobnych oczkach. Starte ziemniaki doprawić solą, dodać jajko, mąkę wymieszać. Na rozgrzanym oleju kłaść nie za duże placki,
Plince z bulew
Przysmaczyć plince z obu stron na złoty kolor
Plince z bulew
Plince przełożyć na ręcznik papierowy aby wchłonął nadmiar tłuszczu. Posypać cukrem lub polać śmietaną - jak kto lubi. Smacznego.

Tagi:

jajko jajka