Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Podpłomyki z kremem i prażonymi orzecham

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo szybki i smaczny deser dla każdego.

Podpłomyki z kremem i prażonymi orzecham Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Podpłomyki z kremem i prażonymi orzecham

 

  • Krem:
  • 1 op budyniu waniliowego z cukrem.
  • 1,5 szkl mleka
  • 1/2 kostki masła
  • 1 kieliszek spirytusu
  • Dodatkowo:
  • 1 op podpłomyków
  • 1/2 szkl orzechów włoskich
  • ryż preparowany
  • rodzynki

Sposób przygotowania:

Podpłomyki z kremem i prażonymi orzecham
Do garnka wlewamy 1 szkl mleka. Zagotowujemy. W pozostałej 1/2 szkl mleka mieszamy budyń. Wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy. Gotujemy około minuty. Odstawaimy do przestudzenia. Ucieramy masło. Stopniowo dodajemy zimny budyń. Ucieramy. Dodajemy spirytus. Jeszcze chwilę ucieramy. Orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni. Każdy z podpłomyków smarujemy kremem i posypujemy orzeszkami oraz ryżem. Na środku kładziemy rodzynkę i jemy.
Podpłomyki z kremem i prażonymi orzecham
Do garnka wlewamy 1 szkl mleka. Zagotowujemy. W pozostałej 1/2 szkl mleka mieszamy budyń. Wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy. Gotujemy około minuty. Odstawaimy do przestudzenia.
Podpłomyki z kremem i prażonymi orzecham
Ucieramy masło. Stopniowo dodajemy zimny budyń. Ucieramy. Dodajemy spirytus. Jeszcze chwilę ucieramy.
Podpłomyki z kremem i prażonymi orzecham
Orzechy siekamy i prażymy na suchej patelni.
Podpłomyki z kremem i prażonymi orzecham
Każdy z podpłomyków smarujemy kremem i posypujemy orzeszkami oraz ryżem. Na środku kładziemy rodzynkę i jemy.

Tagi:

ryż