Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Podwójnie jajeczne tosty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Francuskie tosty z gotowanymi jajkami.

Podwójnie jajeczne tosty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Podwójnie jajeczne tosty

 

  • 8 jajek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 12 kromek chleba tostowego
  • olej do smażenia
  • szczypiorek - wg uznania
  • ketchup - wg uznania

Sposób przygotowania:

Podwójnie jajeczne tosty
4 jajka wbić do miski, dokładnie rozbełtać. Dodać do nich sól, pieprz i czosnek granulowany, dokładnie wymieszać. Kromki chleba maczać w jajkach. Kłaść je na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z obu stron. Pozostałe jajka ugotować na twardo, odcedzić, przestudzić, obrać ze skorupek i pokroić w plasterki. Plasterki jajek ułożyć na tostach, posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać z ketchupem.
Podwójnie jajeczne tosty
Rozbełtane jajka wymieszane z solą pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Podwójnie jajeczne tosty
Kromki chleba tostowego maczane w jajkach.
Podwójnie jajeczne tosty
Zamoczony w jajkach chleb smażony na oleju.
Podwójnie jajeczne tosty
Jajka ugotowane na twardo obrane i pokrojone w plasterki.