KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Polędwica wołowa w plastrach z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Poczuj w ustach delikatność wspaniałej wołowej polędwicy i jej dodatków.

Polędwica wołowa w plastrach z cebulką

Składniki:

Polędwica wołowa w plastrach z cebulką

 

  • 100 gram polędwicy,
  • jedna młoda cebulka,
  • mała zielona papryczka,
  • kilka czarnych oliwek,
  • krążek surowej cebuli,
  • sól,pieprz do smaku,
  • dobra oliwa,

Sposób przygotowania:

Polędwica wołowa w plastrach z cebulką
Kawałek polędwicy obsmażamy z każdej strony na oliwie po kilka minut , na tej samej patelni smażymy cebulę i papryczkę. Na biały talerz układamy pokrojoną w cienkie plasterki polędwicę, dekorujemy cebulą, papryką i oliwkami, wszystko skrapiamy wspaniała oliwą, solimy, pieprzymy do smaku , sztućce do ręki i tylko można życzyć SMACZNEGO.