Sposób przygotowania:
Polędwiczka z jabłkiem dla malucha
Kiedy dorośli raczą się bardziej wytrawnymi propozycjami tego pysznego mięsa dla dziecka warto zawsze odkroić kawałek i przygotować w lżejszej wersji. Kawałek polędwiczki leciutko rozbijamy i opruszamy pieprzem oraz niewielką szczyptą soli morskiej. Polędwiczkę smażymy delikatnie na oliwie z oliwek uważając, aby jej nie przesmażyć. Zawijamy polędwiczkę w folię aluminiową, aby nie wystygła. Jabłko przekrajamy na pół, wydrążamy gniazdo nasienne i posypujemy delikatnie majerankiem. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku przez 15-20 minut. Gotujemy ryż, najlepiej brązowy, jeśli dziecko go lubi. Ostatecznie może być również ryż biały, chociaż najlepiej dzieci do kasz, brązowego ryżu i razowych makaronów i pieczywa przyzwyczajać od małego. Na talerzyk wykładamy ryż, na którym układamy pokrojony w paski na raz kawałek polędwiczki. Z upieczonego jabłka zdejmujemy skórkę i wykładamy obok polędwiczek z ryżem. Jeśli mamy sos spod pieczenia jabłka, to polewamy nim polędwiczki. Podajemy ciepłe, ale nie gorące, żeby dziecko się nie poparzyło.