Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Polędwiczki drobiowe w pietruszce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kurczak zyskuje na smaku pod warunkiem, że natki będzie dużo.

Polędwiczki drobiowe w pietruszce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Polędwiczki drobiowe w pietruszce

 

  • 5 polędwiczek drobiowych
  • 0,5 szklanki posiekanej natki
  • 0,5 łyżeczki czarnego pieprzu (grubo mielony)
  • 1/3 łyżeczki soli
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • ręczniki papierowe

Sposób przygotowania:

Polędwiczki drobiowe w pietruszce
Polędwiczki oczyszczamy z resztek tłuszczu. Do miseczki wbijamy jajko, dodajemy sól i pieprz. Natkę kroimy dość drobno i dodajemy do jajka. Wkładamy polędwiczki i dokładnie mieszamy, aby każda pokryła się jajkiem i natką. Odstawiamy na godzinę aby mięso naszło przyprawami. Obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano. Osuszamy na ręczniku i podajemy ciepłe z ulubioną surówką i ryżem.
Polędwiczki drobiowe w pietruszce
Natkę pietruszki kroimy dość drobno i dodajemy do jajka.
Polędwiczki drobiowe w pietruszce
Polędwiczki marynujemy przez godzinę w jajku i pietruszce.

Tagi:

jajko tarta jajka