KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Polędwiczki wieprzowe o smaku lasu.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Poczuj smak jesieni, lasu i dobrego miesa.

Polędwiczki wieprzowe o smaku lasu.

Składniki:

Polędwiczki wieprzowe o smaku lasu.

 

  • Składniki:
  • 150 gram polędwicy wołowej,
  • dobra oliwa,
  • 2 borowiki,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól, pieprz do smaku,
  • garść rukoli,
  • małe pomidorki,

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki wieprzowe o smaku lasu.
Przygotowanie: Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i wrzucamy dwa całe w skórce ząbki czosnku na 2 minuty, po tym czasie wyciągamy a oliwa uzyska cenny aromat, następnie obsmażamy polędwicę po kilka minut i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tej samej oliwie obsmażamy z każdej strony grzyby, je również umieszczamy razem z polędwicą. Całość wkładamy do rozgrzanego do 160 stopni piekarnika na 10 minut. Talerz dekorujemy rukolą, pomidorkami i układamy polędwicę z grzybami całość polewamy sosem z pieczenia solimy i pieprzymy do smaku. Pamiętajcie aby polędwicy nie solić wcześniej bo uzyskamy smak suchego twardego mięsa. SMACZNEGO.