Sposób przygotowania:
Polędwiczki z szałwią i szynką szwarcwaldzkąPolędwiczki z szałwią 1
Polędwicę dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w plasterki (1-1,5 cm).
Polędwiczki z szałwią 2
Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem.
Polędwiczki z szałwią 3
Do przygotowanej marynaty wkładamy mięso. Dokładnie mieszamy, żeby dobrze zamarynować mięso.
Polędwiczki z szałwią 4
Szynkę szwarcwaldzką kroimy na małe kawałki. Muszą one odpowiadać rozmiarowi mięsa.
Polędwiczki z szałwią 5
Na każdy kawałek mięsa układamy szynkę. Kładziemy liść szałwii. Spinamy wykałaczką.
Polędwiczki z szałwią 6
Tak przygotowane kawałki mięsa smażymy na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podajemy na ciepło.