Sposób przygotowania:
Tosty z serem, pomidorem i szczypiorkiem
Chleb kroimy w średniej grubości kromki. Ser żółty kroimy w grube półplasterki.
Na talerzu rozbijamy jajko. Dodajemy dużą ilość pieprzu i odrobinę soli. Rozbełtujemy jajko widelcem i dodajemy połowę posiekanego szczypiorku.
Maczamy kromki w jajku z obu stron i kładziemy na mocno rozgrzaną oliwę. Na wierzchu układamy plasterki sera i smażymy, aż ser się rozpuści.
Zdejmujemy tosty z patelni, na każdym z nich układamy duży plaster pomidora i posypujemy obficie szczypiorkiem.
Na talerzu rozbijamy jajko. Dodajemy dużą ilość pieprzu i odrobinę soli. Rozbełtujemy jajko widelcem i dodajemy połowę posiekanego szczypiorku.
Maczamy kromki w jajku z obu stron i kładziemy na mocno rozgrzaną oliwę. Na wierzchu układamy plasterki sera i smażymy, aż ser się rozpuści.
Zdejmujemy tosty z patelni, na każdym z nich układamy duży plaster pomidora i posypujemy obficie szczypiorkiem.